Minicollege 30 minuten

Minicollege “Nederland begint bij Breda”

Benieuwd naar de belangrijke rol die de stad Breda speelde bij het ontstaan van het onafhankelijke land Nederland? Kom dan naar het minicollege! Aan bod komen de Bredase Nassaus, Willem van Oranje en de onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje.

Een luchtig en interactief verhaal van 30 minuten verteld door de Vader des Vaderlands in eigen persoon. Ter lering en vermaak! In een comfortabel zaaltje onder het genot van een drankje. Geschikt voor Bredanaren én toeristen. Ideaal als aftrap voor je eigen stadswandeling.

Bezoekers die u voorgingen geven dit minicollege een 4,8 uit 5,0 (zie Facebook).

Data: woensdag tot en met zondag tot eind september 2018.

** Op zondag 16 september vervalt het minicolleges van 14 uur **

Starttijden: 11:00   12:00   13:00   14:00   15:00   en   16:00  . Vijf minuten vóór aanvang verzamelen bij het hieronder genoemde verzamelpunt.

Locatie: een comfortabel ‘collegezaaltje’ gelegen aan de Grote Markt. Verzamelpunt is het stoepbord met poster van het minicollege. U vindt het stoepbord op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag vóór het pandje op de Grote Markt 43 (voorheen: Backx juweliers). Op vrijdag vindt u vanwege de weekmarkt het stoepbord aan de voorzijde van Ellis Gourmet Burger, Halstraat 1. Vanaf het stoepbord lopen we samen naar het zaaltje op een steenworp afstand.

Entree: 5 euro per persoon exclusief consumptie aan de bar.

Drink tijdens of na afloop van het minicollege het Bredase Willem bier dat hoort bij het verhaal van Breda.

Ook leuk als uitje voor een groepje vrienden of collega’s! Wilt u het minicollege boeken voor een evenement(je) neem dan contact op via de Contact pagina.