Minicollege 30 minuten

Minicollege ‘Nederland begint bij Breda’

Benieuwd naar de hoofdrol die de stad Breda speelde bij het ontstaan van het onafhankelijke land Nederland? Kom dan naar het minicollege! Een boeiend verhaal op hoofdlijnen over de beroemde innames van Breda tijdens de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje, over de leider van deze strijd en tevens belangrijkste Bredanaar aller tijden Willem van Oranje en over diens roemrijke voorvaders die vanuit Breda de opmars van het huis Nassau in de Lage Landen in gang hadden gezet.

Een luchtig en interactief hoorcollege van 30 minuten voorgedragen door de Vader des Vaderlands in eigen persoon! Ter lering ende vermaak onder het genot van een drankje. Ook ideaal als aftrap voor je eigen stadswandeling.

Bezoekers die u voorgingen geven het minicollege een 4,8 uit 5,0 (zie Facebook).

Leuk als uitje voor een groep vrienden, familie of collega’s of als onderdeel voor een evenement! Geschikt voor Bredanaren én toeristen.

Enkele horecazaken in het centrum van Breda hebben een comfortabel ‘collegezaaltje’ beschikbaar welke gebruikt kan worden voor het minicollege in ruil voor het nuttigen van een consumptie. Suggestie: drink tijdens het minicollege het Bredase Willem bier dat hoort bij het verhaal van Breda. Het minicollege kan natuurlijk ook plaatsvinden op uw eigen locatie.

Beschikbaar voor groepen vanaf 10 personen. Prijs 12,50 euro per persoon inclusief consumptie. Groepen vanaf 25 personen: 10,- euro per persoon inclusief consumptie. Wilt u het minicollege boeken? Neem dan contact op via de Contact pagina.